Bengkel Sains Komputer Sekolah Menengah Negeri Sembilan

 

Main Images: bengkel2018.png

 

Bengkel Dreamweaver Guru-guru Hulu Langat Dan Sepang

Bengkel Dreamweaver bagi menyiapkan kerja kursus murid Sains Komputer Tingkatan 5 2019 telah diadakan di MDEC, Cyberjaya pada 18 hingga 19 Februari 2019. Bengkel kali ini melibatkan 33 orang guru. Peserta meyiapkan tugasan bertajuk Sistem  Pinjaman Alatan Sukan. Tahniah kepada semua peserta. 

 

Main Images: langat.jpg

Bengkel Dreamweaver Guru-guru MRSM

Bengkel diadakan pada 13 dan 14 Feb 2019 di Pauh Inn, Arau, Perlis. Seramai 16 orang guru-guru MRSM dari beberapa buah negeri dan seorang KPP Sains Komputer hadir pada bengkel pertama kali ini. Peserta diberi pendedahan awal kandungan kurikulum Sains Komputer SPM. Terima kasih atas jemputan.

 

Main Images: img_20190214_230306_529.jpg

Bengkel Web Database Guru-guru Gombak Fasa 2

Bengkel untuk Guru-guru daerah Gombak bagi Fasa 2 telah dijalan kan pada 15 dan 16 Januari 2019 di SMK Sungai Pusu. Seramai 20 orang menhadiri kursus pada kali ini.; Tahniah pada guru-guru yang telah berjaya memperolehi ilmu pada kali ini.

 

Main Images: gombak18.jpg

Bengkel Dreamweaver Kerja Kursus Sains Komputer SPM Daerah Kota Setar dan Pendang

Main Images: kotasetar.jpg

 

 

 

Begkel ini diadakan pada 8 dan 9 Januari 2019 di SMK Convent, Alor Setar dengan dihadiri oleh 15 orang guru Sains Komputer Kota Setar dari sekola-sekolah daerah Kota Setar dan Pendang. Terima kasih kepada semua peserta yang mengikuti bengkel kali ii dan terima kasih juga pada PPD Kota Setar yang membeikan kerjasama untuk menjayakan bngkel ini.

Bengkel Dreamweaver Fasa 2 Kumpulan 1

Main Images: usj23.jpg

 

 

Bengkel Fasa 2 bagi Kumpulan 2 ini diadakan sekali lagi di Bilik Latihan MDEC, Tech Mahindra Cyberjaya. Bengkel kali ini melibatkan 20 orang guru dan 11 orang murid SMK USJ 23, Selangor. Sementara guru-guru yang sertai dari Negeri Sembilan, Selangor, Putrajaya, Pahang dan Johor. 

Peserta bengkel Fasa 2 ini dibimbing dalam beberapa tajuk iaitu seperti CSS, Upload CSV, Table Relation, Calendar CSV dan beberapa topik lagi. Semoga kemahiran ini bermanfaat kepada peserta dan dapat membantu murid-murid menyiapkan kerja kursus mereka.

 

 

Bengkel Dreamweaver Kerja Kursus Tingkatan 4 SMK Tinggi Melaka

 

 

Main Images: img_20181122_144939.jpg

Bengkel yang diadakan pada 21 dan 22 November ini melibatkan 18 orang murid tingkatan 4 dan 2 orang guru SK. Murid dibimbing menggunakan Dreamweaver untuk menyiapkan kerja kursus. Terima kasih kepada semua peserta.

Bengkel Pengurusan Data JPN Perlis

Main Images: bengkelperlis.jpg

 

Bengkel membina pangkalan data secara online JPN Perlis diadakan pada30 Oktober 2018 hingga 2 November 2018 di Hotel Flamingo, Pulau Pinang. Bengkel fasa 1 ini memberipendedahan kepada peserta untuk membina pangkalan data online bagi tujuan menggabungkan semua data pendidikan yang ada untuk pengurusan JPN. Bengkel ini dijangka akan diadakan buat kali kedua untuk menyambung pembinaan pangkalan data tersebut.

Bengkel Dreamweaver Kerja Kursus Tingkatan 4 Guru dan Murid Perlis

Main Images: bengkelguruperlis.jpg

Bengkel yang diadakan pada 24 dan 25 Oktober 2018 di BTPN Perlis telah dihadiri oleh 42 orang guru dan murid negeri Perlis. Oleh kerana terdapat masalah teknikal bagi beberapa orang peserta, ada beberapa peserta yang tidak menyiapkan dengan lengkap kerja kursus yang dibengkelkan. In sha Allah akan cuba bantu mereka ini pada bengkel yang berikutnya. Terima kasih kepada semua peserta.

Bengkel Dreamweaver Kerja Kursus Tingkatan 4 Guru SK Daerah Kerian, Perak

Setelah sekian lama merancang, akhirnya bengkel ini dapat dijalankan pada 22 dan 23 Setember 2018 di SMK Panglima Bukit Gantang, Parit Buntar, Perak. Seramai 15 orang guru ASK dan SK menyertai bengkel ini. Terdapat juga 3 orang FT PKG menyertai bengkel kali ini. Terima kasih kepada semua peserta di atas jemputan. In sha Allah ada ruang dan masa kita akan jalankan lagi bengkel di Parit Buntar.

 

Main Images: img_20180925_163914_794.jpg

Bengkel Web Database Guru Sarawak

Bengkel bagi guru Srawak diadakan di Sibu pada 26 dan 27 Jun 2018. Tahniah pada peserta yang datang dari jauh untuk hadiri kursus ini.

 

Main Images: guru_sarawak.jpg

Login
Username

PasswordBukan Ahli?
Klik di sini untuk mendaftar.

Lupa password?
di sini.
Pengumuman
Kami menawarkan beberapa kursus ICT kepada semua golongan masyarakat bagi meningkatkan kemahiran peserta. Sentiasa update dengan penawaran kursus di tempat anda untuk menyertainya.
Takwim Kursus
DW: Site dan Database Connections

Langkah awal untuk membina sistem online dengan menggunakan Dreamweaver.
Tutorial Login
Panduan Mencari Maklumat

Panduan untuk menggunakan Perpustakaan Digital
Panduan Google Form
PHP Fusion

Kelas Digital akan menganjurkan bengkel Pengendalian Web sesuai dengan silibus Tingkatan 5, Sains Komputer. Nantikan bengkel sekiranya anda berminat untuk sertai'
Hubungi Kami